RSS

2009. november 23.

Cirkuszolás

Gyorsan elrepült a kötelezettségek nélküli pihenés, szombaton délben már újra három gyerekes anyuka szerepemben ültem a hotel lobbijában, hogy aztán lányaim hangos üdvrivalgások mellett szaladjanak hozzám.A hazafelé vezető utat egy hisztis ebéd és néhány pisiltetős kiszállás szakította meg, így az otthonunkba érve úgy éreztem akár kezdhetném is elölről az üdülést, mert a felhalmozott energiáimból máris túl sok elfogyott. Cirkuszolt mindenki mindenkivel, így kézenfekvő volt Zoltán ötlete,hogy másnap menjünk el a Fővárosi Nagycirkuszba, mert a kicsik még nem voltak és mostanra már elég nagyok ahhoz, hogy türelmes, érdeklődő és lelkes nézők legyenek.A 11 órás kezdés mondjuk nem a legszerencsésebb nekik, tekintve, hogy hétvégén is hat órakor ébredeznek, de bíztunk a műsor színvonalában. Igazából csak Noémi kérdezte a műsor alatt, hogy mikor lesz már vége és tényleg kaphat e perecet, Eszter, aki egyébként izgága típusnak van beállítva a családban, viszonylag nyugodtan végigülte az előadást sőt bohóckodott, lelkesen integetett és hűházott.
A legjobb résznél azonban mindketten elaludtak, pedig aki valaha járt a cirkuszba tudja, hogy az élő zene hangjára szoktak a nagyon pici gyerekek kirohanni sírva. Nos, az én kisebbjeim békésen szunyókáltak, pedig a venezuelai kötéltáncosok produkciója még a legkritikusabbakat (mint amilyen én is vagyok) ámulatba ejtette.

Az előadás végén, a ruhatárban való sorbaállás alatt viszont már nagyon is éberek voltak. Olyannyira, hogy kikönyörögték Zoltántól, hogy az itthon jól begyakorolt artista gyakorlatukat ott a folyosón előadják szépen sorban egymás után.
Utolsónak hagytuk el az épületet, amelyik pont úgy néz ki, mint gyerekkoromban és talán még a jegyszedő nénik is ugyanazok, akik akkor voltak. Egyiküktől még megtudtunk pár kulisszatitkot, mert Zoltánban persze, mint mindig, most is rengeteg kérdés megfogalmazódott, aztán a kinti plakáton mindegyikünk rámutatott arra, ami a legjobban tetszett neki a majdnem két órás előadásból..
2 megjegyzés:

Kriszta írta...

ezek a lányok...
egyik szebb mint a másik:)

g.Vivien írta...

Khm... Zoltán keze UGYE a kígyóra mutat!?!?!?!? :))))