Könyvpalota

Örülök, hogy végre lett gazdája a régi Divatcsarnoknak, a még régebbi Párisi Nagyáruháznak. Örülök, hogy nem lett végleg az enyészeté a csodás épület, a Lotz teremmel együtt. Kislánykoromban éppolyan gyakran jártunk oda vásárolni anyukámmal, mint az Úttörő áruházba és nekem már akkor gyorsabban vert a szívem, amikor beléptünk a nagy kapuján. Könyvesbolt és kávézó lett a helyén. Sajnos nem az egészet foglalta el az Alexandra könyvesbolt, de nekem ez is elég. Hányszor eszembe jutottak a Champs-Élysées boltjai, a FNAC meg Virgin könyvpaloták, ahol fél napokat töltöttem el lapozgatással, zenehallgatással. No most már van nekünk is, a mi kis Andrássy utunkon egy olyan könyvesbolt, amibe bele lehet szeretni, amit tőlünk lehet irigyelni, mert gondolom nem sok szecessziós palotában alakítottak ki könyváruházat..
Mindannyian szájtátva léptünk be az impozáns épületbe és a mennyezetet bámulva egyszerre szédültünk el. A lányok boldogan mozgólépcsőztek fel az első emeletre, ahol nemes egyszerűséggel lehuppantak a szőnyegpadlóra és elkezdték lapozgatni az itthoni könyvtárunk még hiányzó Anna és Peti köteteit.


Persze nem jöttünk haza üres kézzel. Két könyvet vettünk titokban, már a karácsonyfa alá. Az egyik, gyereknyelven ír Budapest nevezetességeiről, a másik pedig lovak és pónik világába viszi el majd Hannát, sok szép mesén keresztül.




A Lotz teremben kávét ittunk, sütit ettünk és nem győztük csodálni a meseszép mennyezetet. Ha találkám lesz valakivel biztosan oda szervezem.




You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Kivel tervez "találkát valakivel" az én feleségem???? :)

    VálaszTörlés
  2. Ilyenkor picit irigykedem,hogy ennyi fantasztikus program áll a lehetőségetekre!!Nálunk sajnos mondhatni semmi sincs!-az aerobikon és a barátnős délutánokon kívül.

    De helyes kérdést tett fel/gondolom/Zoltán:))

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés
  3. Jót derültem az előző "névtelen" hozzászólón!;):)

    Biztos csodás az épület és jó, hyog könyvesbolt lett a helyére, nempedig internetkávézó. Bár ezekre mostanban talán már nincs is szükség. De nyugodtan lehetett volna kaszinó. Egyszer, a városban jártamkor elborzadtam, amikor felfigyeltem mennyi szerencsejáték-terem van itt. Tényleg szörnyűség!

    Örülök, hogy ismét szép programban volt részetek, mint a múzeumokban is!:)

    No, nekiálltál, sikerült az almarózsa?:)

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem mi is bekukkantunk ide, nagyon jól hangzik. :)

    VálaszTörlés
  5. az első kommenten én is elmosolyodtam:)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes