Te mivel várnád a vendégeket?


Annyi jó ötletet kaptam már Tőletek... remélem most is számíthatok rátok. Szombatra, a szülinapi zsúrra várunk tizenpár gyereket és azoknak szüleit. Persze lesz torta meg fasírt golyó, mártogatós chipssel és zöldséggel, muffin meg efféle klasszikusok. Az is lehet, hogy Zoltán elkészíti híres hamburgerjeit de én mégiscsak megkérdezem Tőletek:

Ti mivel várnátok a vendégeket? Milyen édes, sós csemegét készítenétek el nekik? Olyan ami gyors, ami finom, esetleg ötletes. Esetleg előző nap is elkészíthetem. Ami már bizonyított. Ami másnak is jól jöhet. Várom az ötleteket!

Még az is lehet, hogy a beküldők között kisorsolok egy szakácskönyvet.

Kép innen: webweaver.nu

You Might Also Like

25 megjegyzés

  1. Először is: gratulálok a meghívókhoz!
    Másodszor: a bacon-be göngyölt csirkemáj, illetve aszalt szilva nálunk nagyon népszerű - bármi is a menü, ezeket mindig el kell készítenem. Előnyük, hogy lehet velük előre dolgozni, kis falatkák, salátaleveleken tálalva, pár szem koktélparadicsommal vegyítve pedig igazán mutatósak is. (Lehet, hogy ez főként a felnőttek kedvence lesz, de őket is "meg kell főzni", ha jól értem.)
    Kitartást, erőt, kreativitást kívánok a készülődéshez, és ha addig már nem jönnék, akkor a lányoknak boldog szülinapot, jó bulizást is! (Mi aznapra egy másik szülinapra vagyunk hivatalosak.)

    VálaszTörlés
  2. Szia Ágnes,

    Régóta olvaslak Benneteket és leendő szülőként (majd egyszer) is nagyon sok hasznos és szórakoztató információt kaptam már. Szeretem olvasni az Életeteket, gratulálok a Családodhoz!

    Én a Párom szülinapjára készítettem grissinit, amit olivabogyóval, köménnyel, szezámmaggal díszítettem, de a sörkifliket is mindenféle magokkal öltöztettem fel, miközben a belsejüket egy kis szalámival, sonkával, hagymával, sajttal töltöttem meg.
    Aztán volt elefántkönny névre hallgató banános süti, meg piskótarolád, szintén csinosba. És mivel nem vagyunk alkohol pártiak, így gyümölcsturmixokat készítettünk, illetve bólékat amiket dinnyében, ananászokban tálaltunk.

    Ha receptre lenne szükséged, jelezd.:)

    Még valami: A napokban olvastam Túró Rudi tortát, nagyon egyszerű az elkészítése, nincs benne vaj (nekem ez fontos), nagyon finom lehet.

    szerettel,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Szia Ági,
    bár nem próbáltam, csak elraktam magamnak.
    Lúdanyó VKF kiírása egykor a gyerekzsúr volt.
    Szemnek-szájnak való képek következnek, vigyázat.
    linda

    http://ludanyo.blogspot.com/2009/08/vkf-xxvii-osszefoglalo-1-resz.html

    http://ludanyo.blogspot.com/2009/08/vkf-xxvii-osszefoglalo-2.html

    VálaszTörlés
  4. Süni süti (kedvcsináló kép facebookomon, recept gugli)

    vagy itt a 3. kép:
    http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/suni

    VálaszTörlés
  5. Ágnes, én ezt tudnám ajánlani: http://edithreceptjei.blogspot.com/2010/04/szulinap-szulinap.html
    A felnőtteknél biztos, de talán a gyerekek körében is sikere lesz. A tésztasalátával minimális munka van és direkt el kell előre készíteni. A húst pedig szintén megcsinálhatod akár előző napon. Hidegen is nagyon finom, de egy részét a mikróban akár fel is lehet majd melegíteni.

    Ha eszembe jut még valami, jövök!:)

    VálaszTörlés
  6. Szia Ágnes!

    Bár kicsit macerás, de előtte való nap is elkészíthető, sőt a lánykák is biztosan örömmel segítenek a kis félgömböket lekvárral összeragasztani.
    Nálunk a szó szerint falatnyi Non Plus Ultra a sztár. Pillanatok alatt szétkapkodják.

    Sok-sok vidámságot és napfényt az ünnepelteknek!

    Szép napot! Orsi

    VálaszTörlés
  7. Nagyon köszönöm nektek a gyors válaszokat!

    Szilvi, neked külön, mert még nem írtál ide sosem. Az elefántkönny és a túrórudi torta recept nagyon jól jönne. Meg a sörkiflidre is kíváncsi lennék.

    Orsi! Milyen félgömböket kell összeragasztani? Bár azt hiszem megijedtem a macera szótól és ezt egy másik alkalommal készíteném el, azért örülnék a receptnek.

    Judit! Az aszaltszilvás változat hogy készül? Meg szoktad locsolni olajjal egyébként a tekercseket vagy csak megsütöd és a saját zsírjában sül? Te hogy szoktad?

    Manka, Bóbita, Edith! Belevetem magam máris a receptekbe. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Hali, nagyon jók a bejegyzéseid, de erre most van is ötletem: nálunk is mindig tizensokfős a buli és az abszolút sláger az a káposztasüni és a piskótavár.
    Káposztasüni: félbevágott káposzta, erre pedig a megfőzött és feldarabolt virsliket fogpiszkálóval vagy édes műanyag koktélpálcikákkal tűzöd fel rá némi sajt, uborka, sonka társaságában. Nagyon jól néz ki és a gyerekek örömmel segítenek az elkészítésében.
    A piskótavár fiúknak lehet izgi (lányoknak inkább kertesházat építenék): sok piskótalap, melyekből téglákat szeletek és elkezdem építeni: kapu, ablak, ajtó, bástyák, a tetejére porcukrot szórók és a lényeg, hogy telerakom a várat a kedvenc lego és plyamobil emberkéikkel, babáikkal. Garantált a siker és hatalamas a zsivaly, mire elfogy az összes tégla. Ja, téglaragaszó gyanánt cukormázat használok!
    pusza és boldog szülinapot az angyalkáknak: Misu

    VálaszTörlés
  9. Szia Ágnes!
    Két uzsonnafélét is ajánlok, nálunk nagy sikere volt. Akár a meghívott gyerekek is készíthetik, ez is egy program lehet. Az enyémek nagyon élvezik, ha süröghetnek-foroghatnak a konyhában, és olyasmit is megesznek, amit addig meg sem kóstoltak, ha az ő kezük közül került ki. :)

    http://gyereketeto.blogspot.com/2010/09/gyerekek-konyhaban.html

    http://gyereketeto.blogspot.com/2010/08/fozes-gyerekekkel.html

    Ez is jó ötlet szerintem, de ezt neked kell készítened. :)

    http://kostolo.blogspot.com/2009/03/kinder-paradiso.html

    http://kostolo.blogspot.com/2009/06/tanevzaro-suli-buli.html

    http://kostolo.blogspot.com/2009/12/karacsonyi-ropi.html

    http://kostolo.blogspot.com/2010/02/muzliszelet.html

    http://kostolo.blogspot.com/2010/06/majd-csinalok-ilyet-otthonchips.html

    Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
    Folyamatosan törlöm ezt a blogot, de még néhány napig biztos itt találod a recepteket. Utána pedig a www.gyereketeto.blogspot.com oldalon folyt.köv!
    Virág.

    VálaszTörlés
  10. Andi, Virág! nagyon köszönöm az újabb ötleteket. Ezekből már akár már tíz szülinapot is megrendezhetek.

    Piskótát sosem sikerült még sütnöm, így ezzel nem próbálkozom de megnézném egy fotón hogy építkeztetek.

    Virág. Rendszeresen olvaslak a gyereketetőben, tudom, hogy a másik blogod "bezárt". Ezeket addig gyorsan lementem, megnézem.

    VálaszTörlés
  11. Tavaly én is hasonló gondokkal küzdöttem, mire végül megszületett döntésem a menüt illetőleg.
    :)
    A gyerekeknek, (mind az ünnepelteknek, mind a vendégeknek egyaránt) legfontosabb a születésnapi torta, a többi az Ő szemükben, extra bónusz, amit tiltás(ok) nélkül fogyaszthatnak az ilyen napokon...
    Kérdés az, hogy kinek szeretnél "főzni", mennyire szeretnél etetni?
    Az aprónép szerintem, bármilyen sós rágcsával, akár egy kis sült husival a kezükben is tökéletesen elvan, és élvezi az önfeledt szórakozást.
    Szerintem ne csinálj belőle nagy-ügyet, ne akarjál beleszakadni (mint tavaly én)
    Nehéz bárkinek is ötletet adni, mert mindenkinél más "tuti" recept a befutó...
    Ha jó idő lenne, akkor akár a kertben egy kis bográcsozás is beleférne, amit a gyerekek is ugyanúgy éveznének, és előre (f)el lehet készíteni...
    (a gyerekek többsége szereti is)
    A mártogatósokat, szendvicseket is jó ötletnek tartom, de tényleg az a kérdés, hogy a főzött ételre mekkora hangsúlyt szeretnél fektetni...
    Tudod, egy egyszerű (libamájas) zsíros-kenyérnél nincs is jobb, lila hagymával...
    :)))
    Egészen biztos vagyok benne, bármit is "sütsz" ki, annak nagy sikere lesz!!!
    :)

    VálaszTörlés
  12. http://szulinapibuli.blogspot.com/
    Szia! Itt található sok érdekes dolog. Sok boldog szülinapot a lányoknak!

    VálaszTörlés
  13. Móni! Veled nem tudom felvenni a versenyt! Viszont ismersz, nem vagyok az a "csak azért is megmutatom, inkább beleszakadok de nagyot villantok" típus, így szépen kimazsolázom a gyors, ötletes és bevált recepteket. Már párat találtam is. A zsíros kenyér nem jutott eszembe, de ott lesz az asztalon szerintem! Nyami.

    Noémi! Köszönöm előre is. Az oldalt ismerem, még reklámoztam is, de legalább most eszembe juttattad, hogy érdemes bekukucskálnom oda is.
    Ági

    VálaszTörlés
  14. Szia Ágnes,

    még egy villámgyors finomság jutott az eszembe: a mozzarellát bacon szalonnában tekerem, majd csöppnyi olajon - teflonba - megsütöm. Mi zsemlyével ettük, isteni finom volt!

    Elefántkönny: 5 tojásfehérjét habbá verni. Egy másik edényben 5 t.sárga + 5 ek porcukor, ezt habosra keverni, majd belerakni 2 ek kakaóport + 3 ek lisztet + 1/2 csg sütőport, majd a felvert habot. Megsütni sütőpapíron, 10-13 perc alatt kész. Melegen feltekerni és úgy hűteni.
    Krém: 3 dl tejbe 1 csg van.pudingot megfőzni, majd kihűteni (elég ha langyos). Utána 8 dkg vajat 3-4 ek porcukorral habosra keverni, majd a pudinggal összekeverni. A piskótára rákenjük a krémet, majd a piskóta közepére teszünk 1 banánt (inkább másfelet, hogy a piskóta széléig kiérjen), és feltekerjük. A tetejét bevonhatjuk csokimázzal (én nem szoktam). Ha felvágod, akkor olyan, mint az elefánt szeme. Sőt, ha két szeletet egymás mellé teszel egy tányéron (ezek lesznek a szemek), majd még egy banánt, vagy tejszínhabot, vagy csokiöntet a szája gyanánt "megrajzolsz", az is nagyon mókás.:)
    Érdemes előző este elkészíteni, jobban összeérnek az ízek.

    Sörkifli (16 nagyobb darab kifli):
    fél dl tejbe, 2 dkg élesztőt pici cukorral felfuttatsz. Majd 50 lisztet + 2 dl tejjel + sóval (bőségesen) + 1 dl olajjal és a megkelt élesztővel összegyúrsz, és kelni hagyod (minimum 1 órát). Én megfelezem a megkelt tésztát, és úgy dolgozom velük tovább. Fél ujjnyi vastagra - kör alakúra - kinyújtod és 8 cikkre vágod. Ha szeretnél rá szalámit, sonkát, sajtot, fűszeres vajat vagy bármi mást rátenni, hajrá, majd feltekered (a szélessebb felétől kezdve) és a tetejüket lekened t.sárgával, szórod magokkal. Sütőpapíros tepsibe tesszük, egy 10 percet még pihentetjük és előmelegített sütőbe 180 fokon megsütjük (kb. 30 perc). Én előző este elkészítem - csak a tetejüke nem kenem le t.-sárgával - beteszem a hűtőbe letakarva és a vendégek érkezése előtt egy 1 órával előbb kiveszem, lekenem és mire a sütő előmelegszik, már mehetnek is sülni. Nagyon finom! Ha több kiflit szeretnél sütni, akkor a cikkeket érdemes megfelezni.:)

    Túró Rudi torta:

    Tőle van a recept:
    http://mohakonyha.blogspot.com/

    Remélem érthetően írtam mindent. Ha mégsem, szólj bátran.
    :)
    Szilvi

    VálaszTörlés
  15. Szia Ági!

    http://sutemenyek.blogspot.com/2008/09/non-plus-

    ultra.htmlwww.nosalty.hu/non_plus_ultra_recept_6832 -A "non plus ultra" jeletese valaminek a netovabbja, felülmulhatatlan, utolerhetetlen. Gondolom innen kaphatta a nevet ez a süti hiszen annyira finom. ... hát így kezdi a nosalty...

    Nálunk mindenkinek megvan a maga kedvenc lekvárja hozzá, de már kipróbáltuk nutellával is... de az nagyon gejl....
    Narancs, barack, áfonya... sorolhatnám.

    Isteni! Nem lehet annyit csinálni belőle, hogy elég legyen! Feltétlen ki kell próbálnod és a gyerkőcöknek is nagy élmény mert a tojáshabot ők pöttyözik rá nálunk, meg a ragasztást is ők csináljak!

    Szép napot! Orsi

    VálaszTörlés
  16. Szia Ágnes!

    Nálunk sulifarsangon vált be nagyon a kekszsüni sereg:

    http://hannakonyha.blogspot.com/search/label/Keksz-s%C3%BCn

    Üdv.: Hanna

    VálaszTörlés
  17. Szia!

    Ez nálunk készült tavaly, http://judit-mitfztemma.blogspot.com/2009/09/paradicsom-hajocskak.html, de a meghívódról jutott eszembe, hogy ha evőkanál segítségével a túróból katicabogarakat formázol, akkor a fél paradicsomokat még félbe vágva, elkészülhet a szárnya, pöttyöket készíthetsz olajbogyóból, ebből a szemek is megoldhatók és máris passzol az előételed a meghívóidhoz. Tortát is készíthetsz hozzá, esetleg katica muffinokat is.http://judit-mitfztemma.blogspot.com/2009/09/katica-torta.html; http://lenke-torta.lapunk.hu/?modul=galeria&a=24694&p=0

    Jó készülődést!

    Judit

    VálaszTörlés
  18. Szia Ágnes!

    Én az alábbi linket ajánlom:

    http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2009/06/gyerekzsur.html

    Annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy a túró golyókat én vajjal összeolvasztott csokiba mártottam.

    A fetás lepényt azóta is szoktam csinálni gyors vacsorának.

    Szia: Eszter

    VálaszTörlés
  19. Szia, Ági!

    Kaptál már jótanácsot bőven, a linkeket végig se böngésztem, így lehet, hogy ismétlek valakit. Amit én szeretnék ajánlani, az nem saját ötlet, már több helyen olvastam róla és elég biztos sikernek tűnik.
    Egy virslit vágj fel három vagy négy darabra (keresztbe) és szúrkálj bele (hosszant) spagettitésztát. Ezt talán a lányok, vagy a vendégek is szívesen kipróbálják, de nem nagy munka előre elkészíteni sem. Utána már csak ki kell főzni és vicces kalamári/polip imitációk kerekednek belőle. Egy kis ketchup tóban megfürdetve a legtöbb gyerek lelkesedni fog érte.
    Sok sikert a zsúrhoz!
    Ildikó

    ui: már jó pár hónapja olvasom a blogodat és a képek alapján esett le, hogy a férjedet még a főiskoláról ismerem. Kicsi a világ!

    VálaszTörlés
  20. Hát lányok minden várakozásomat felülmúltátok. Ha lecseng a buli a küldött receptekből készítek egy gyűjteményt és egybe kötöm, vagy valahogy egy csokorba szedem.

    Pixie! Férjemnek meséltem, nagyon kíváncsi ki vagy te. Köszönöm a virslis ötletet, én is láttam mostanában valahol. Zoltán máris lecsapott az ötletre, hogy ezt majd ő csinálja a gyereksereggel.

    Orsi, Hanna köszönöm nektek is. A pici süniket biztosan elkészítem, az az egyik kedvencem.

    Judit! A katica tortád gyönyörű de azt hiszem én ilyet a cukrászdában rendelek..nekem ez túl nagy falat lenne.

    Eszter! Köszönöm a linket, jó kis receptek!

    ui. Most látom hogy a hozzászólók között volt Hanna, Eszter és Noémi!
    :-)))

    VálaszTörlés
  21. Pixie, Ildi!

    Összeállt a kép, facebookon már meg is lestünk. Z egy "csomó" üdvözletet küld.
    Én meg örülök, hogy olvasol..

    Ági

    VálaszTörlés
  22. Jó érzés, hogy ilyen hiányos információból még össze tudta rakni, hogy ki lehetek.
    És ezúton is hadd gratuláljak a vidám családotokhoz, nagyon tetszenek a mindennapjaitok - no meg persze ahogy Te megörökíted őket!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  23. Ági,ezekhez én már nem tudok mit hozzáfűzni!Rengeteg ötletet kaptál!Szerintem már megvan a menüsorod!De ne csinálj túl nagy dolgot,mert a gyerekek úgy sem értékelik,mert nincs idejük rá:))
    Valami olyat készíts,amit a gyerekek szeretnek,no meg egy olyat amit a nagyok is megesznek + apró süti,torta szerintem elég is lesz:)!
    Biztos vagyok benne,hogy minden klappolni fog!Te ügyes vagy!...és nem is akármilyen a segítséged:)Z re gondoltam:))

    Sok sikert és jó szülinapozást szombatra!:)

    Timi

    VálaszTörlés
  24. Párizs,Párizs....hol vagy??

    ...már várom,hogy olvassak róla és lássak szép képeket!:)

    Puszi,
    Timi

    VálaszTörlés
  25. Amikor közzétetted a bejegyzést, akkor akartam írni, de most jutok oda, hogy én is "nevezzek" egy receptet. Feltételezem, hogy a menüsor már megvan, rengeteg klassz ötletet kaptál, ez legfeljebb megrmarad archiválásra. :)

    bevallom én is profitálok ebből a közvéleménykutatásból, hiszen lassacskán nálunk is beindul az üneplős időszak. Én is úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék beleszakadni a készülődésbe, de jó lenne valami finomat az asztalra tenni, és ha netalán olyan még nem volt, és ráadásul a vendégsereg elismerően bólint, akkor külön örülök.

    Nekem a dinnyesüti volt, ami mindenkinek tetszett, és a sok hagyományos krémes mellett, amit mások csináltak egy-egy össznépi szülinapon, ez villámgyorsan eltűnt. :)
    http://turicsalad.blogspot.com/2010/02/dinnyesuti.html

    Kellemes készülődést! a francia beszámolót pedig máris örömmel olvasgattam! :)
    Puszi!

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes