Az ideális apuka

Az ideális apuka elviszi a gyerekeket tűzoltó múzeumba, ahol felpróbálhatják a sisakokat és ahol a nyugdíjas tűzoltó bácsi érdekességeit hallgathatják meg. Az "idegeneknek tilos a bemenet" felirattal ellátott ajtón is bejutnak kísérőjükkel, hogy ott megláthassák az igazi tűzoltó rudat, amin pontosan olyan gyorsan lehet lecsúszni, mint a mesében Samnek a tűzoltónak. Az ideális apuka azért is viszi érdekes helyre gyerekeit, mert látja, hogy csak így van esélye arra, anyuka nyugodtan elkészíthesse a vasárnapi ebédet, hogy kiteregethessen, összepakolhasson és még süteményt is süssön.
Az ideális apuka elviszi a lányokat játszóterezni és trambulinon ugrálni, hogy aztán kisebb zúzódásokkal, horzsolásokkal gazdagabban térjenek haza, ahol már terített asztal és újfent tiszta udvar és rendes ház várja őket.
Az ideális apuka az ideg-összeroppanás szélén álló anyuka mellől összeszedi a gyerekeket és elviszi őket autómosóba meg boltba, tulajdonképpen mindegy hová csak minél messzebbre tőle, hogy aztán hazatérve egy kipihent, feltöltődött anyukához térjenek haza, aki már nem bírja a magányt és felhíva őket telefonon, hogy mikor érnek már haza..
A fenti három epizód nemrég Zoltánnal (és velem) esett meg. Könnyen beazonosítható, hogy az ideális apa jelzőt neki szántam. Mert most tényleg meg(ki)érdemelte.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Igen, ez az igazi nagy segítség, azt hiszem! Meg is érdemli Zotlán a kitűntető jelzőt! :)

    Vera

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes