Masszázsszalon


Korábban, már írtam, hogy az adventi naptár ajándékai között a kis bigyók mellett, szolgáltatásokat is elrejtettem. Noémi rögtön, az első nyitáskor kihúzta magának a főnyereményt, az esti olajos masszázst, amit természetesen meg is kapott. Hanna és Eszti sóhajtozva, a finom érintésekre ácsingózva állták körül szerencsés testvérüket. Engem is anya! -suttogták és nekem nem volt szívem eltenni a levendulaolajos üveget, szépen sorban megmasszíroztam mindegyiküket.
Ráéreztek az ízére. Imádták. Hagyták, hogy kényeztessem őket, hogy a több, mint öt évvel ezelőtt, Hanna védőnénijétől tanult mozdulatokkal, - amiről még oklevelem is van valahol a szekrényben- simogassam hátukat, pocakjukat, combjaikat, karjukat és arcukat. Már ők is ismerik a mozdulatokat és ha elakadok súgják, hogy bajusz, mosoly, malomkerék, szív és I Love You..
Amikor Hanna kicsi baba volt, szinte minden este kapott anyai babamasszázst. Volt rá időm, energiám. Az ikrek ebből kimaradtak. A sorozatfürdetés után nem jutott már rá idő. Inkább lesütöttem a szememet, ha a masszírozó mozdulatokat bemutató füzetke került a kezembe. Szégyelltem magam, azt éreztem nekik is jár, ami Hannának és vívódtam magammal, hogy csak azért, mert ketten egyszerre születtek és ez némi plusz munkával jár, valahogy mégiscsak időt kellene szakítani rá. Talán volt is egy két próbálkozásom, de úgy emlékszem hamar feladtam. A masszírozáshoz csend és nyugalom kell, a kisbaba ikertestvére viszont a legritkább esetben veszi ezt tudomásul és a legjobb résznél jut eszébe ordítani, megtörve ezzel az áhítatot. Igen így történt, hogy ők baba masszírozás nélkül maradtak..
Talán a sors akarta úgy, hogy most pótoljam a kizárólag kényelmi szempontok miatt elmaradt kényeztetést. Mindenesetre az altatás, elalvás előtti rituálék sorába felvettük ezt is. Kettő pici és egy nagyobbacska hátat simogatok, masszírozok esténként és nem érdekel, ha lekésem a kedvenc filmemet, vagy hogy romokban hever a konyha mert érdekes módon ezek az érintések nemhogy kimerítenek, sokkal inkább feltöltenek. Egyébként pedig remekül alszanak tőle(m).

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. A Jézuskától én is masszázst kértem. Ezúttal nem kell lemondanom... Ha mégsem tudja teljesíteni a kívánságomat, akkor beállhatok a sorba??? :)

    VálaszTörlés
  2. Hűű de jó a lányoknak :):)
    Épp ma jártunk Danival thai masszázson, a lábaimnak is és a lelkemnek is nagyon jólesett. Meg is fogadtam, hogy Áront masszírozom majd, mert Mikolt nálunk is kimaradt hasonló okok miatt, pedig Hannát, míg ki nem fordult alóla, minden este átmasszíroztam... És hiányzik nagyon...
    Lehet, hogy megpróbálom újra velük is :):)

    VálaszTörlés
  3. Azt elhiszem, hoyg jól érzik magukat tőle! Nálunk is picit hasolnlóan volt: Kriszta rendszeresen kapta, Boróka már nem annyira, bár neki is volt azért része benne. Érdekes módon, mégis Boró az,a kinek mintha jobban tetszene, csak épphogy nem dorombol, ha simogatjuk. :) Olyan, mint az anyja!;):)
    Klassz a lábacskás kép!!!:)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes