Gyerekhét


Ez a hivatalos elnevezése a Hanna ovijában megrendezett programsorozatnak, aminek középsős lányom immáron második alkalommal aktív résztvevője. Remek ötlet. Az óvodai évet ennél kellemesebben nem is lehetne befejezni. Hétfőn, hatalmas ugrálóvár foglalta el az ovi udvarának egy részét. Tudják a szervezők, hogy mivel lehet levenni a gyerekeket a lábukról, ez esetben szó szerint. Hanna hazafelé menet szépen, mint egy verset elmondta az ugrálóvár szakszerű és biztonságos használatának szabályait és azon kívül, hogy megmosolyogtatott vele, megnyugtatott a tény, hogy az üzemeltető a biztonsági előírásokra is hangsúlyt fektetett.
Pónilovaglás volt a kettes számú élmény, ami persze minden ellenkezésem ellenére tovább mélyítette Hanna ló szeretetét és igényét arra, hogy gyakrabban ülhessen lóháton. Azt hiszem én ezt már kifejtettem valahol, valakinek. Szóval fiatal korom egyik meghatározó filmjében, az Elfújta a szél-ben Scarlett és Rhett kislánya lovaglás közben lepottyan és maghal. Nos, ez volt az a pont, amikor elhatároztam,hogy az én gyerekeim nem fognak lovagolni. Ismerem a lovaglás áldásos hatásait, az ember-ló között létrejövő titkos kapcsolatot de akkor sem tudom kitörölni a fejemből a ló-magas-leesés közötti szókapcsolatokat. Ha most valaki azért itt lenne mellettem amint írom a sorokat biztosan vállon veregetne, hogy na jó de akkor mi is ez a kitépett fecni az egyik Nők Lapjából, amely a nyitott lovardákról szól? Hát csak annyi, hogy Hanna nagyon vágyik a lovak közelségére és én nem akarom elrontani a kedvét. Kis kóstolótól csak nem eshet baja..
Kedden sportvetélkedő helyszínévé alakult át az ovi udvara, erről is izgatottan mesélt Hanna. Szerdán zenés műsorral szórakoztatták a kicsiket, előtte pedig egy kis doboznyi kézműves csodát készíthettek az ovisok a gyerekhét alkalmából.
Ma gulyásparti lesz, amire mi szülők is hivatalosak vagyunk és a hét fénypontja az igenigenigen felkapott és ünnepelt Kolompos zenekar muzsikálása lesz.
És ha ez még nem lenne elég pénteken rendőr kutya és (már megint az a patás) lovas bemutató lesz..remélem egy kis kresz oktatással egybekötve de az se baj ha nem így lesz, mert Hanna ismeri az összes fontos és kevésbé fontos közlekedési táblát.
Mit is mondhatnék ezek után. Szerencsések vagyunk, hogy Hanna ilyen klassz oviba jár és remélem mire Eszter és Noémi is az ovi kis lakói lesznek , a programkavalkád megmarad.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes