Ötcsillagos ebéd


December 26-án igazán emlékezetes gasztronómiai élményben volt részünk, sőt egy kicsit még annál is többen, mert a helyszín pompája, eleganciája mindannyiunkat elvarázsolt egy kis időre. Budapest belvárosába, a Le Meridien szállóba foglaltunk hirtelen vezérelt ötletből hat főre asztalt. Van valami különleges hangulata az elegáns szállodáknak ilyenkor karácsony táján, mintha a puha padlószőnyeg még süppedősebb lenne, mintha a személyzet még kedvesebb lenne és a karácsonyi dekoráció, a karácsonyfa díszítése olyan ízléses és pompázatos, mint a képeslapokon.
Anyukámat aki élete során nem igazán járt efféle csillogó helyen - magunkkal vittük, afféle karácsonyi meglepetés gyanánt. Természetesen ilyen helyen nem unatkozhat az étkezést és ételeket hamar megunó gyereksereg, így a lányok az ebédjük után a francia bohóc ruhába öltözött animátor lányokkal múlatták az időt és az erre kijelölt szalonban játszottak, időnként hozzánk futva, hogy bekapjanak egy újabb palacsintát, amit történetesen közvetlenül mellettünk sütöttek az elegáns szakácsok.
Anyuval mi ezalatt próbáltuk a francia különlegességeket végigkóstolni, ami persze fizikai képtelenség. A desszertes asztaloknál sokáig legeltettük a szemünket, ahogyan a pazarul berendezett terem díszítésén ,az üvegkupolán is. Levezetésképpen még -a lányok legnagyobb örömére- kipróbáltuk az elegáns lifteket, kicsit vendégnek képzeltük magunkat a luxusszálló folyosóin sétálva, majd a londiner által előállított -hintó helyett- autónkba beszálltunk és a csillogástól kissé elszédülve hazajöttünk.

Az ebédről fotók is készültek, ám a hely szelleméhez nem annyira illő 2008-ban lejárt szavatosságú eldobható fényképezőgéppel, amelynek előhívása folyamatban van. Remélhetőleg használható és szép képek születnek, amiből majd párat felteszek ide is, mielőtt az összeset anyukámnak adom.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes