A jég volt velünkHanna a nagy melegben néha felsóhajtott, hogy ő igazán a telet sokkal jobban szereti fázni jobb, mint a melegben pihegni. A legutóbbi ilyen kirohanásakor jutott eszembe, hogy van Budapest szélén, Káposztásmegyeren egy Jégpalota, ami télen-nyáron várja a korcsolyázni vágyókat. Általában edzéseket, különböző programokat, versenyeket tartanak benne de a közönség számára is van lehetőség a korizásra csak oda kell telefonálni, hogy mikor éppen. Tegnap este fél héttől nyílt erre lehetőség, hát este fél hétkor már ott is voltunk. Vicces, hogy nyári ruhában érkezik az ember, a hátizsákjában meg ott van a kesztyű(aminek megtalálása nem kis feladat volt most így augusztusan, zokni és kardigán. Hanna nagyon vágyott már arra, hogy egyszer szoknyácskában korcsolyázhasson, mert az olyan nőies, hát most a leggingsére ráhúztuk az áhított ruhadarabot is és így róttuk a köröket. A Jégpalota tiszta Amerika, tágas öltözővel, kedves pénztárossal, minőségi jéggel, lelátóval. Tényleg jó kis hely. Egyre bátrabban haladtunk Hannával kéz a kézben. Mondjuk Hanna magabiztosságán nem lepődtem meg, mivel a múltkor a Kopaszi gáton már ámulatba ejtett görkorcsolyázásával, a kettő meg ugye majdnem ugyanaz. Néha azért elengedtük egymás kezét, de úgy nem tudtunk beszélgetni egymással, így inkább újra megfogtuk és úgy köröztünk. Be nem állt a szánk. Hanna mindenféléről csacsogott. Egyszer estünk együtt, egyszerre és egymásra, azon is nagyot nevettünk. (Örülök, hogy megúsztuk sérülések nélkül így tanévkezdés előtt). "Na ezt akartad?"-kérdeztem a korcsolyázástól kipirosodott arcú nagylányomtól. "Igen anya!" Jó, hogy csak kettesben vagyunk és jó most fázni is."

Tényleg jó volt. Holnapután kezdődik az iskola. Azt hiszem ezzel a jeges programmal stílusosan búcsúztunk el a vakációtól és a nyártól. Ahogyan a Jégpalota szlogenje is mondja: Jég veled!
A kicsik ezalatt Zoltánnal bicikliztek a Jégcsarnokon kívül egy szál nyári ruhában, mert két keréken tekerni (még) jobban tudnak, mint jégen csúszni.Jégpalota:
Belépő egységesen 700 ft, nincs külön gyerekjegy. Korit leht bérelni, akinek nincs, sőt most 1000!!! ft-ért árulnak gyerek korcsolyákat. Megnéztük milyen az, amit ennyiért meg lehet vásárolni. Kék, műanyag, állítható és új. Szerintem tökéletesen megfelel arra a célra, hogy az első lépéseket megtegyék a gyerekek a jégen. Csak szóltam.

You Might Also Like

8 megjegyzés