A jég volt velünk



Hanna a nagy melegben néha felsóhajtott, hogy ő igazán a telet sokkal jobban szereti fázni jobb, mint a melegben pihegni. A legutóbbi ilyen kirohanásakor jutott eszembe, hogy van Budapest szélén, Káposztásmegyeren egy Jégpalota, ami télen-nyáron várja a korcsolyázni vágyókat. Általában edzéseket, különböző programokat, versenyeket tartanak benne de a közönség számára is van lehetőség a korizásra csak oda kell telefonálni, hogy mikor éppen. Tegnap este fél héttől nyílt erre lehetőség, hát este fél hétkor már ott is voltunk. Vicces, hogy nyári ruhában érkezik az ember, a hátizsákjában meg ott van a kesztyű(aminek megtalálása nem kis feladat volt most így augusztusan, zokni és kardigán. Hanna nagyon vágyott már arra, hogy egyszer szoknyácskában korcsolyázhasson, mert az olyan nőies, hát most a leggingsére ráhúztuk az áhított ruhadarabot is és így róttuk a köröket. A Jégpalota tiszta Amerika, tágas öltözővel, kedves pénztárossal, minőségi jéggel, lelátóval. Tényleg jó kis hely. Egyre bátrabban haladtunk Hannával kéz a kézben. Mondjuk Hanna magabiztosságán nem lepődtem meg, mivel a múltkor a Kopaszi gáton már ámulatba ejtett görkorcsolyázásával, a kettő meg ugye majdnem ugyanaz. Néha azért elengedtük egymás kezét, de úgy nem tudtunk beszélgetni egymással, így inkább újra megfogtuk és úgy köröztünk. Be nem állt a szánk. Hanna mindenféléről csacsogott. Egyszer estünk együtt, egyszerre és egymásra, azon is nagyot nevettünk. (Örülök, hogy megúsztuk sérülések nélkül így tanévkezdés előtt). "Na ezt akartad?"-kérdeztem a korcsolyázástól kipirosodott arcú nagylányomtól. "Igen anya!" Jó, hogy csak kettesben vagyunk és jó most fázni is."

Tényleg jó volt. Holnapután kezdődik az iskola. Azt hiszem ezzel a jeges programmal stílusosan búcsúztunk el a vakációtól és a nyártól. Ahogyan a Jégpalota szlogenje is mondja: Jég veled!




A kicsik ezalatt Zoltánnal bicikliztek a Jégcsarnokon kívül egy szál nyári ruhában, mert két keréken tekerni (még) jobban tudnak, mint jégen csúszni.



Jégpalota:
Belépő egységesen 700 ft, nincs külön gyerekjegy. Korit leht bérelni, akinek nincs, sőt most 1000!!! ft-ért árulnak gyerek korcsolyákat. Megnéztük milyen az, amit ennyiért meg lehet vásárolni. Kék, műanyag, állítható és új. Szerintem tökéletesen megfelel arra a célra, hogy az első lépéseket megtegyék a gyerekek a jégen. Csak szóltam.

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Tudat alatt ezek szerint Rátok gondoltunk tegnap este, mert azon morfondíroztunk családilag a vacsoraasztalnál, hogy Csenger lába a nyáron 2 méretet nőtt, így el kell adni a régi jégkoriját és vennünk kell egy nagyobbat!:)
    Én Hannával ellentétben szomorú szívvel búcsúztatom a kánikulát!:(
    Glória

    VálaszTörlés
  2. Hat jo kis napotok volt vagyis estetek.Hanna ujra jelesen viselkedett vizsgazott.Nagyon ugyes es mindent ugysen csinal.Jok a fotok nagyon.puszika

    VálaszTörlés
  3. De jó kis csajos program:)

    Ismét sikerült meglepnetek:)))

    Fura de én várom az állítólag meleg hosszú őszt:)
    De imádom a nyarat is és azt,hogy nem kell sokat vacakolni az öltözködéssel.

    Szuperek a képek!Tele vagytok energiával:)

    Puszi nektek

    VálaszTörlés
  4. Szia Ági!:) Már korábban akartam írni,de most fogok. Pont a Nők Lapját lapoztam, és a kétperces interjúhoz érve ismerős arcokat láttam... Titeket!:-) Akkor találtam rá a gipszkorszakodra, mert olvastalak én már egy kis ideje, de a gipszkorszakot valahogy figyelmen kívül hagytam... Szuper az is!:) Puszim, és további jó blogolást, gipszkorszakolást!;)

    VálaszTörlés
  5. Szia Ági!:) Már akartam írni, de most fogok. A Nők Lapját olvastam, amikor a kétperces interjúhoz érve ismerős arcokat láttam... titeket!:) Már régebben is olvastam a blogodat, de a gipszkorszakot valahogy figyelmen kívül hagytam, de most észrevettem és az is ugyanolyan szuper, mint ez a blogod. További jó blogolást, gipszkorszakolást neked!;)

    VálaszTörlés
  6. Glória! Ezek szerint már ti is gondoltok a télre, mondjuk te olyan precíz nő vagy, hogy azon se lepődnék meg ha a karácsonyi ajándéklistád is készen állna így szeptemberre. :-) Írígyellek, már mondtam párszor.

    Iza! Köszönjük.Azért nem mindenben ügyes Hanna, de tény, hogy igyekszik..

    Timikém! Tartanom kell az iramot, tényleg igaz, hogy a lányok fiatalon és fitten tartanak.
    Az ősz az gyönyörű, felétek pedig különösen az a sok erdő a csodás táj miatt.

    Gigi! Hát szia! Aranyos vagy, hogy írtál. Hát igen. Azt gondoltam régen, hogy nekem egy kvézóm lesz 40 évesen erre egy játszóházat nyitottunk. Igyekszünk minőségi tartalommal megtölteni majd de a fő elem a gipszfestés marad. Honlapot már láttad? Tetszik?
    Gyere máskor is!
    Ágnes

    VálaszTörlés
  7. Pedig hol van még a jégvilág?

    VálaszTörlés
  8. Hát úgy látszik kiismertél!:)
    Ha a karácsonyi ajándékok nem is,de már gyűlnek az adventi kalendáriumba a kincsek!
    (ellenben a bloggal rendesen el vagyok maradva!)
    Remélem hamarosan összefutunk, rég láttalak (személyesen):
    Glória

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes