12.-Összesen majdnem 4 évet aludt eddig
-Kb. 480 szelet pizzát evett
-Kb 441.504.000- szor dobbant a szíve
-Kb. 5850 órát töltött az iskolában eddig
-4000 ebéden van túl
-Kb. 1872-szer mosta meg a haját...

...a szülinapi üdvözlő lapja számítása szerint, ami Bostonból a pontosan 10 évvel idősebb unokatestvérétől érkezett.Hanna 12 éves lett. Jövőre hivatalosan tinédzser lesz. A zsidó vallás szerint a lányokat a vallás akkortól tekinti nagykorúaknak, amikor a zsidó naptár szerint tizenkét évesek lesznek. A tizenkét éves lány neve bát micvá, “a parancsolat leánya”. Ez azt jelenti, hogy a zsidó törvény szerint nem kiskorú többé, hanem felnőtt.

És bár valóban nagy mérföldkő a 12. év, főleg egy kislány életében mi meglehetősen szerényen ünnepeltük meg december 29-én Hannát. Buliról hallani sem akart de szívesen elment volna egy közös főzésre egy-két barátnőjével egy főzőiskolába. A decemberi időponttal az a baj, hogy sokan szabadságon vannak, a céges rendezvények miatt pedig minden jó hely teltházas. Ezért is találtam ki azt, hogy aznap egy szépségnappal koronázzuk meg az amúgy is szépséges Hanna napját, a kicsit hangosabb szülinapi ünneplést pedig elhalasztjuk mondjuk a feledik születésnapjára ami júniusban esedékes így viszot akár egy medencés party is kerekedhet belőle. Az amerikai télen született gyerekeknél egyébként ez bevált szokás, legalábbis egy autentikus forrás, nevezetesen Hanna bostoni unokatestvérétől való infó szerint. Szóval ami késik nem múlik és máris összeállt a fejemben a feledik szülinapi buli menüje, díszlete vagy hogy majd csinálok nekik egy kertmozit.

Reggel az áhított émelygős nutellás habtorta várta az asztalon amit előző nap együtt készítettünk (milyen nagy már...velem süt, főz vagy épp egyedül) én csak feldíszítettem és rátettem a 12 szál gyertyát. A kicsik is átadták az ajándékukat amivel mindketten sokat dolgoztak de hát az a helyzet, hogy nagyon nagyon büszkék arra, hogy nővérük van aki okos, ügyes és ha kell tanulni lehet tőle és olyan igazi nagylány akitől példát lehet venni vagy lehet utánozni (amit mondjuk Hanna nem mindig telerál). Eszter pl valami egészen megható szöveget írt Hannának, hogy annak ellenére, hogy időnként összakapnak és piszkálják egymást ő nagyon de nagyon szereti Hannát.


A szépségnapot hajkiegyenesítéssel kezdtük. Igen, azokat a gyönyörű loknikat amikkel megáldotta a sors ő boldogan kigyenesítené bármikor. Így van ez- már ő is tudja_ akinek egyenes az göndört szeretne akinek meg loknis az egyeneset. Azért szerencsére már ő is belátja, hogy a hullámos fürtök nagyon szemrevalóak és amióta a Mikulás ajándékával a csoda fésűvel a Tangle Teezer-rel fésülködik mind a három lányzó azóta a frizurájuk mindig rendben van.


Egy kis manikűr következett és a téli szünetnek köszönhetően körömlakk is kerülhetett a 12 éves körmökre.

Ebédeltünk, forró csokiztunk, csacsogtunk majd következett a kényeztető nap fénypontja a halpedikűr. A halpedikűrre egy elegáns szalonban került sor. Hanna a lábait egy erre a célra kifejlesztett langyos vízű medencébe lógatta be, ahol egyszerre ötven, hatvan apró halacska "vetette rá magát" a talpára, sarkára, hogy mikromasszázst végezve eltávolítsák az elhalt hámréteget ( mondjuk Hannának még nem sok ilyene van szerencsére) amellyel egyébként táplálkoznak. A piros szívogató márnákat szokták egyszerűbben doktorhalnak is nevezni. Ezeknek az apró, legfeljebb 12 centis halaknak nincsen foguk, nem kell rettegni, hogy esetleg harapnak, csupán masszírozzák és megcsipegetik a pácienst. Kifejezetten megszereted ezeket a szorgos kis állatokat a pedikűr végén és legszívesebben egyenként megköszönnéd nekik a munkájukat. Hanna nagyon élvezte mondanom se kell.Remélem királylánynak érezte magát ezen a napon (is). Különleges gyermekünk nekünk ő és nemcsak azért, mert első, mert ő tett anyává hanem mert irtózatosan jól vág az esze, a nyelve is fel van vágva rendesen, mert érdeklődő és emiatt rendkívül tájékozott. Érdekli a szépségápolás, a divat és a videoblogok, a kreatív ötletek és a gasztronómia világa. Magabiztosan kezeli a kütyüket, türelmesen tanít és megmutatja a legújabb slágereket nekem. Kirakja a bűvöskockát egy perc alatt és csodásan mutat rajta a gyerekvasutas egyenruha. Szenvedélyes, türelmetlen igazi bakfis!

Néha alacsonynak érzi magát de én azzal vígasztalom, hogy ha bemegyünk egy ruhaboltba és levesszük a 12-13 éveseknek való ruhát az pont jó rá vagyis "szabvány" szerinti méretekkel rendelkezik még akkor is ha vannak körülötte olyan lányok akik sokkal magasabbak és hmm hmm fejlettebbek nála. És erre kivételesen nincs jó válasza, nem tud visszavágni.You Might Also Like

25 megjegyzés