Induláááás!


Hanna így sürget bennünket ha túlságosan elhúzódik a készülődés és kabátban várja, hogy elinduljunk végre. Márpedig ez az elhúzódás elég gyakran megesik, tekintve, hogy a két kismanó, Hanna és férjem öltöztetését nem bízom másra. Amikor készen vagyok, magamra kenek egy minimális sminket. Ezt a villám módszert még tökéletesítenem kell de jó úton haladok. Szóval magamat hagyom utoljára. Gyerekek az autóban, szépen egy sorban, egymás mellett , csak arra várnak, hogy az anyjuk megérkezzen. Zoltán már türelmesebb. Ő a csomagtartót rendezgeti ezidő alatt, azt teszteli, hogy lehet maximálisan kihasználni az autó rejtett zugait, hová lehet még egy cumisüveget, váltócipőt, Hanna motorját bepréselni az ikerbabakocsi és a táskák közé. Szerintem egyébként élvezi..
Én addig a lakásban még próbálok, utolsó erőmmel , civilizált állapotot hagyni magunk mögött, megkímélve magamat eezzel a hazatérés utáni sokktól. Közben - úgy,mint a pilóták indulás előtt-, a fejemben lévő check listet ismételgetem. Cumi? Pelenka? Popsitörlő? Váltóruha? Pótbugyi ?(nem nekem..Hannának ha bepisilne, bár még sosem fordult elő, de ha otthon hagynám a pótbugyogóját, biztosan) Innivaló? (Szintén Hannának és nekem tejfokozás céljából) Rágcsálnivaló? (mert valahogy folyton a túlélésre készülök,miközben simán kibírná a gyerek és mi is rágcsa nélkül). Szóval ilyenek zakatolnak a fejemben. És amikor ránézek a konyhapulton sorakozó két cumisüvegre+egy kulacsra valahogy mégis mosolyoghatnékom támad. Anya vagyok, három gyerekes!!
Behuppanok az autóba, ahol férjem türelmesen hallgatja, sőt már énekli is Hanna valamelyik recsegősre hallgatott zene cd-jét (édes Istenem, mikor hallgathatjuk végre az Aerosmith zenéjét végre?) és indulhatunk. Check list átismétlése újra, szerencsés esetben a házba való visszamenetel nélkül. Ha mégis valamit elfelejtettünk és még időben felfedeztük, nos akkor a jól bevált kő-papír-ollóval kisorsoljuk melyikünk futhatja a feledékenységből adódó kört
Hát..valahogy így indul el a mi családunk. Lesz ez még jobb is csak sokat kell gyakorolni. Egyébként pedig szívesen fogadom gyakorlott 3 gyerekesek trükkjeit, módszereit a "Hogyan induljunk el otthonról hatékonyan " témakörben. A képen a minta apa látható (remélem nem olvassa, mert elbízza magát) a három lánnyal.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes