Life is a Cabaret



A Szilveszter számomra nem több, mint egy lehetőség, hogy visszatekintsek mi történt az előző 12 hónapban, hogy miben kéne változnom, hogy újabb terveket és fogadalmakat tegyek, még akkor is ha némelyiket évről évre megújítok. Általában ez az a nap amikor végérvényesen kitörlöm a telefonomból a memóriát feleslegesen foglaló telefonszámokat is. Idén kettőt..
Van itthon mindig pezsgő behűtve és amióta gyerekeim vannak alkoholmentes is. Virsli és beáztatott lencse is , hogy nehogy ezen múljon az anyagi helyzetünk. A nagy és erőltetett csakazért is jókedvem lesz típusú bulikat sosem kedveltem. Ezért is örültünk meg annak, hogy a Centrál színház éppen Szilveszter napjára tűzte ki vadonatúj darabját a Cabaret-t. Egy ilyen óévbúcsúztató egyszerűen nem sülhet el balul, ez csak emlékezetes lehet. Ahogyan a Népszabadság Magazin írta: zéró kockázat, maximális szórakozás. Egy előadás háromkor, egy másik pedig este kilenckor. Ez utóbbi éjfél előtt pár perccel ér véget, így átélhetjük milyen érzés vadidegen emberekkel, a közönséggel és a közismert színészekkel énekelni a Himnuszt és a színházi székek között átlépni a következő évbe. Emlékezetes!
Bozsik Yvette rendezése és saját társulatának előadása, jó kis húzó nevekkel kiegészítve (Marozsán Erika, Haumann Péter, Básti Juli) a világ bármelyik részén megállná a helyét. Csányi Sándor játékát én nem annyira kedvelem így külön öröm volt, hogy aznap este Simon Kornél játszotta Cliffet.
Egy pillanatra elmosolyodtam, amikor a táncosokban felismertem a nemrég Hannával látott Péter és a farkas című darabban táncoló színészeket, aztán persze mindenre gondoltam csak kiskorúakra nem... A szexis, erotikus jelenetek végigkísérték a darabot, Bozsik Yvette nem fukarkodott a sikamlós jelenetekkel de ezek mind nagyon is jól illettek a díszletbe, a jelenetekbe. Remek díszlet, ötletek, különleges jelmezek, tökéletes hangok és hangosítás jellemezte a darabot.

A szünetben egy pohár pezsgő várta a nézőket, Zoltánnal ekkor kívántunk egymásnak boldog új évet és mindketten ugyanarra gondoltunk közben.
A szünet hossza úgy volt kiszámítva, hogy a második felvonás és a vastaps éppen éjfélre érjen véget. Pont mikor sajnálni kezdtem volna szegény színészeket, akik ilyenkor is a mulattatással foglalkoznak, ahelyett, hogy ünnepelnének, megjelentek a családtagjaik, hogy együtt lépjenek át 2011-be. Kedvenc színészem Haumann Péter rövid köszöntőt mondott,majd az egész nézőtér felállt és közösen elénekeltük Himnuszt.



Búcsúzóul még megnéztük a színház repertoárját és megállapítottuk, hogy alig akad olyan előadás, amit nem láttunk volna gyerekekkel vagy kettesben a Centrálban, szóval 2010-ben igazán gazdag színházi élményben volt részünk és csak reméljük idén is így marad.

Hazafelé a kocsiból néztük, hogyan ünnepel a város, aztán siettünk haza, hogy édesen alvó gyerekeinknek is fülükbe súgjuk, hogy egészséges, vidám, boldog új évet kívánunk nekik.

Mielőtt elindultunk a színházba, Hanna kérésének eleget tettünk és Zoltán fellőtt pár tűzijáték rakétát a házunk fölé. Magam is meglepődtem azon mennyire nem ijedtek meg a fülsiketítő pukkanástól. Noémi még nálam is jobban féltette Zoltánt. Folyton azt kiabálta, hogy jöjjön el onnan és hogy vigyázzon magára. A családban ő az aggódós, a féltő. Gyakran hallani tőle azt is ahogy Eszter után szól és arra kéri ne rohanjon, nehogy elessen.





Anyukám, aki nélkül a mi Szilveszterünk nem jöhetett volna létre megkönnyebbült a vége szó hallatán. Érzékeny búcsút vettünk egymástól, koccintottunk kölyök pezsgővel és elindultunk a színházba. Akkor még csak reméltük, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk. Ráadásul végre nem kapkodva, sietve érkeztünk és még a szomszéd utca Spajz nevű bárjában két forralt bort is kényelmesen meg tudtunk inni.



A Cabaret Bozsik Yvette féle feldolgozásáról egyébként remek cikket találtam a Heti Válaszban. Akit érdekel elolvashatja itt, akinek pedig felkeltettem az érdeklődését megnézheti idén is csak egy kicsit kevésbé ünnepi "díszben".

Szegény kislányaim pedig az Éjkirálynő áriámon kívül mostanság a Cabaret betétdalait is kénytelenek elviselni, hallgatni.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Igazán izgalmas élmény lehetett! És, vajon, miért nem lepődtem meg egyáltalán?!:)
    Boldog új évet, Ágnes!:)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Jo kis szilveszteri elmenyben volt reszetek.Klasz lehetett a szinhazi eloadas,nalunk fele sajnos nincs szinhaz.Pedig mi is szeretnenk elmenni neha.olyan klasz dolog lehet.Jo hogy pont a kedvenc szineszeket kaptatolel.A csajok edesek ahogy nezik a tuzijatekot.Noemi meg milyen kis gondoskodo,edes tolle.Olyan egyformak az ikrek hogy nem is tudom meyik lany melyik meg egyelore.Hanna meg olyan gyonyoru nagy lany.Anya nagyon csinos vagy a kepeken,orulok hogy mar lathatalak itt az elso bejegyzesekben amit most olvastam.puszika

    VálaszTörlés
  3. Csak hogy kiegyensúlyozott legyen a sajtószemle, itt egy cikk a mai (egyébként sajnos üres címlappal megjelent) Népszabiból is:

    http://nol.hu/kult/ocsmany_szabadsag__iszonyu_rend_

    BUÉK mindenkinek én is, üdv:
    a nyitóképen vigyorgó másik :))

    VálaszTörlés
  4. A kepeket a Photoscape -val keszittem toltesd le a netrol es meglattod hogy milyen egyszeru,rengeteg erdekes dolog van benne

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes