Dance dance party





Idén Zoltán készítette Hanna szülinapi meghívóit. Én sokáig gondolkodtam rajta miből és hogyan gyártsak táncos bulira szóló meghívókat de nem jutott eszembe semmi könnyen kivitelezhető, mégis kreatív megoldás, így Zoltán felajánlotta, hogy majd ő kreál egyet és mire a téli szünet egyik napján a korcsolyázásból hazaértünk, ott várt bennünket a meghívó, amit már csak borítékba kellett tenni.



Hiába van saját játszóházunk, hiába van jól bevált szülinapi forgatókönyvünk, Hanna idén nagyon óvatosan arra kért bennünket, hogy valami nagylányos de legalábbis az előző évtől különböző szülinapi bulija legyen. Megértettem, mert arra gondoltam, hogy ha éttermünk lenne, akkor se mindig ugyanott ennénk. Bár a mai napig szívesen festenek gipszfigurát, azaz még nem nőtt ki ebből a tevékenységből (csak halkan jegyzem meg, hogy nem is lehet, különben nem térne be egyre több felnőtt és kiskamasz hozzánk) idén egy táncos bulival leptük meg őt. Mondjuk a táncos buli szervezőjét is a Gipszkorszaknak köszönhetjük, mert valamelyik rendezvényen találkoztunk és ő azóta is nagy Gipszkorszak rajongó a gyermekével együtt, nem mellesleg nálunk tartották a szülinapi zsúrjukat. Na ja, gondolom ott meg az ő gyermeke szeretett volna a táncos buli helyett valami másikat...

Az Írországból származó Sandra kislány korában biztos nem gondolta volna, hogy majd magyar férje lesz, kiválóan megtanulja az egyik legnehezebb nyelvet és megalapítja a Dance Craze Academy-t, ahol kis és nagylányok érezhetik magukat egy kicsit sztárnak de legalábbis táncolhatnak.

A budai iskolában működő táncteremben gyülekeztünk, Sandra és segítője ott várt bennünket a párduc, tigris és kígyómintás jelmezekkel, hiszen korábban jeleznünk kellett melyik zeneszámra szeretnének koreográfiát betanulni, esetünkben pedig ez a zeneszám A Waka Waka volt. Kifestették az arcukat is amolyan afrikai motívummal és csakhamar minden kislány nagylány a selyem táncos ruhában rohangált, ami beillett egyfajta bemelegítésnek is, hiszen kemény munka várt rájuk.




Nagyon örültünk, hogy Hanna minden osztálytársnője elfogadta a meghívást és csak ketten nem jöttek el, ők is betegség miatt. Eljött még Hanna unokatestvére Nóri, akinek elég régi rsg múlt van a háta mögött és boldogan csatlakoztak a csapathoz a kicsik is.

A tornateremben álltak be és Sandra a hihetetlen bájos magyar akcentusával elkezdte a tanítást. Sógornőmmel dokumentáltuk az eseményeket, a többi szülőt Zoltán egy közeli kávézóba vitte el, mert nem lett volna szerencsés, ha idő előtt meglátják a kész táncot. Fél hatra vártuk őket vissza, addigra össze kellett állni a tánc produkciónak. A koreográfia egyébként úgy lett kitalálva, hogy az ünnepelt egy picivel több szerepet kap, őt ugrálják körül, ő áll az első sorban középen, vagyis kihangsúlyozzák, hogy ki miatt állt fel a tánckar.


Én a magam részéről csak ámultam bámultam mennyire ügyesek, milyen profin követik az utasításokat. Kapkodtam a fejemet, én már rég elveszítettem a fonalat a padról nézve, ők meg minden lépést, karlendítést olyan magától érthetően és könnyedén végeztek, hogy megint eszembe jutott az életkorom.. Meg Hannáé is, aki már olyan igazi harmadikos nagylány, körülötte az osztálytársnői-jaj hiszen csak most kezdték az iskolát.


Az egy órás próba után megérkeztek a szülők. Mire előkotorta mindenki a videó felvevőjét és fényképezőgépét el is kezdődhetett a bemutató. Elfogult vagyok persze, de szerintem bámulatos, hogy egy óra alatt milyen táncot dobtak össze. Én külön büszke voltam a kicsikre, mert azt hittem majd valami háttértáncos szerepet kapnak, ehelyett teljes jogú tagjai voltak a tánckarnak.


Nagy tapsot kaptak és csak azt bántam, hogy nem kaptunk ráadást. Aztán eszünkbe jutott, hogy a táncot előadhatják majd a sulijuk színpadján egy farsangi vagy más kevésbé komoly rendezvényen vagyis jó, hogy megvan videón az egész, mert egy kis gyakorlással biztosan nem felejtődnek el a kar- és lábmozdulatok.


A tükrös teremben már civil ruhába átöltözve történt meg az ajándékozás méghozzá úgy, ahogy Hannával szeretjük. Bekötött szemmel kell tapogatással kitalálni, hogy éppen ki áll előtte. Van nagy kacagás, mert vagy csiklandósak, vagy becsapjuk valami trükkel (a magas leguggol, az alacsonyt felemeljük, a szemüveget levesszük stb. ). Jól sikerült ez a rész is, ráadásul annyira de annyira telitalálat ajándékokat kapott Hanna, hogy azt hittem kívánságlistát küldött szét előző héten.



Már csak a tortázás volt hátra. Lévén, hogy egy táncteremben gyűltünk össze, kicsit piknikezős stílusban de talán pont ettől nagyon meghitten. Hanna legújabban a Sacher tortáért rajong, így egy tortamanufaktúrától rendelt kész, profi Sacher tortára és egy saját készítésűre szurkáltuk bele a gyertyákat. A résztvevő gyerkőcöknek is elmondtam, hogy szavazhatnak majd melyik ízlik jobban, mire még a tortabontás előtt hangosan és egymás szavába vágva biztosítottak arról, hogy a házira szavaznak látatlanban. Aranyos gyerekeket vettek részt a bulin, de hisz már mondtam..




A hagyományos Ki tud többet az ünnepeltről? 13+1-es szülinapi totót otthon felejtettük de már nem lett volna rá idő úgysem, így Hanna ma bevitte a suliba, hogy az egyik szünetben egy kicsit még körülötte forogjon a világ a lánycsapat. A helyes megfejtők mindenesetre egy táncosnő gipszfigurát kapnak a Gipszkorszak jóvoltából. Naná!

Így telt Hanna szülinapi bulija. Idén először nem az igazi születésnapján, december 29-én, hanem pár héttel később tartottuk az ünneplést, de talán nem is baj, hogy nem a karácsony után rögtön csaptunk nagy ramazurit, hanem az unalmasabb január egyik szombatján.









Zoltán egy rendezvényre sietett el a buli vége előtt pár perccel, így mi később és külön jöttünk el a budai iskolából. A lelkünkre kötötte azonban, hogy kapcsoltassuk be a sofőrrel a Music FM-et, mert egy meglepetés lehet benne. Éppen a kívánságműsor ment benne, így én azonnal rájöttem miben mesterkedett. Hazáig nem szólt semmi nekünk való, így otthon a jó meleg szobában érte Hannát a meglepetés. Egyszercsak meghallottuk Zoltán hangját, aki az éteren keresztül kívánt a nagykorúság felé félúton tartó lányának sok boldogságot méghozzá kedvenc számát kérve, ami ez esetben nem a Waka Waka volt, hanem a Best friends.



Jó tudni: A Dance Craze Academy különböző helyszíneken tart tánckurzust ovisoknak és iskolásoknak. Szülinapi zsúrról a honlapjukon keresztül tájékozódhat az, akit érdekel. Angolul vagy magyarul írhattok Sandrának.

HANNA TOTÓ


1. Melyik hónapban van igazából a szülinapja?

a, január
b, február
c. december


2. Milyen tanfolyamot végzett el Hanna tavaly?

a, szabás-varrás
b, jobb agyféltekés rajztanfolyam
c, gyöngyfűző


3. Nemrég elutaztunk Hannával vonattal Ausztriába, hogy ott egy nagyot....

a, síeljünk
b, együnk
c, szánkózzunk


4. Milyen ételt kért Hanna szülinapjára?

a, Cézár salátát
b, rakott krumplit
c, bélszínt


5. Mióta van meg Sziréna, a macskája?

a, pár hónapja
b, 8 éve
c, már 13 éve


6. A cukrászdában milyen tortát választ legtöbbször magának ?

a, Dobos tortát
b, Túrótortát
c, Lúdláb tortát


7. Melyik rádióadót szokta hallgatni az autóban útban az iskola felé?

a, Music FM
b, Bartók rádió
c, Neo FM

8. Milyen ajándékra vágyott a legjobban karácsonykor?

a, festőkészletre
b, gitárra
c, Monster High babára

9. Ki az? Hanna testvéreinek az apukájának a feleségének a testvérének
a gyereke?

a, Hanna unokatestvére Nóri
b, Hanna testvérei
c, Hanna nagymamája

10. Melyik házimunkát szereti Hanna a legjobban?

a, takarítás, portörlés
b, sütés, főzés
c, vasalás

11. Melyik könyveket falja Hanna?

a, Pöttyös Panni könyveket
b, Tea Stilton könyveket
c, Benedek Elek meséit

12. Mi szeretne lenni nagykorában?

a, díjugrató lovas
b, énekesnő
c, autóversenyző

13. Hanyas lába van Hannának?

a, 29-es
b, 37-es
c, 33-as


13+1 Melyik testrésze tört el tornaórán?

a, kisujja
b, lába
c, karja

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes