A 7 az egy mesés szám



Egy kicsit izgultam, hogy el ne felejtsem a nagy iskolai előkészületek közepette, hogy 11-én 7 évesek lesznek a kicsik és erről illik megemlékezni, sőt megünnepelni. Szerencsére Eszter és Noémi, akik tavaly szeptember 12. óta várják a napjukat, minden nap emlékeztettek rá, hogy valami házi készítésű tortára és nagy felhajtásra vágynak. Pontos ajándék igényükről is tájékoztattak. Noémi távirányítós helikopternek, Eszter pedig valami kutyaidomár Barbie-nak örült volna leginkább.
Noémi részletesen elmondta azt is, hogy azt szeretné, ha reggel tejszínhabos kakaó, szépen megterített asztal, esetleg ültetőkártyával és a becsomagolt ajándékkal várjuk őket azon a bizonyos szerdai napon. Szóval feladta a leckét, én meg nem akartam csalódást okozni neki és Eszternek se, akinek tetszett az ötlet.
Vállaltam, hogy aznap hajnalok hajnalán keljek fel és lampionokkal díszítsem fel a konyhát. A pudingos, tejszínhabos tortát már előző nap elkészítettem. Ideális receptet találtam, mert sütés nélküli és mert egy éjszakát tanácsos a hűtőben tartani.




És eljött a várva várt nap. A megszokott Halász Judit szülinapi dal helyett a PA-DÖ-DÖ szülinapi nótájára ébresztettem a lányokat, akik gyorsan felkapták köntöseiket és rohantak a lépcsőn le. Kint még sötét volt, így a tortába szúrt hét gyertya sejtelmesen világította meg az étkezőt. Az ünnepeltek azonnal magukhoz ölelték a széktámlákon csücsülő plüss kutyákat. Igen, nagyon vágytak erre az ikeás pihe puha kutyára és igen tudom, hogy nagyon sok plüss állatuk van, de erre már hónapok óta vágytak és ezek tényleg szeretni-valók. A kívánságlistáról sem feledkeztünk meg de azt úgy gondoltuk majd a bulijuk napján, egy kevésbé sietős reggel adjuk át.

Így még pont volt időnk tortát reggelizni, habos kakaót inni és feleleveníteni születésük történetét. Újra el kellett mesélnem, hogy Eszter pukkasztotta ki a burkot, mert már kicsi volt neki a hely és úgy gondolta 37 hét éppen elég volt a sötétben. Noémi ezzel szemben két egész percig bújócskázott, mire az orvosok megtalálták és kivették jól megszokott helyéről.
Megemlékeztünk Hannáról is, aki azon a napon veszítette el egyeduralmát és aki azóta is azt tanulja hogyan kell vagy lehet békésen együtt élni két betolakodóval testvérrel.

Fél óra múlva tortától maszatosan rohant mindenki a dolgára, hogy szülinap ide vagy oda, az iskolából ne késsenek el. Legjobban a dupla rajz órát várták, mert kitaláltam, hogy idén igazi süti helyett gipsz muffinokat vigyenek be a lányok és azt fessék ki közösen. Szerencsére a tanító néninek is tetszett az ötlet, így előző nap becipeltük a 28 muffint, a festékeket, kötényeket, alátéteket. Úgy hallottam nagy sikere, nagy sikerük volt.



A zsúrt is Gipszkorszak-ban tartottuk, ahol a közös festegetést, játékokat, vetélkedőket egy bűvész produkcióval egészítettünk ki. Meghívót az kapott az osztályból, akiről a lányok egy hét ismeretség után azt gondolták kedves, aranyos. Jó apropó volt a buli arra is, hogy megismerkedjünk mi is az új kis osztálytársakkal és az anyukákkal. Most már be tudok azonosítani egy csomó kislányt ha Noémi vagy Eszter mesél valamit róluk. Úgy látszik mégiscsak van valami jó abban ha közvetlenül az iskolakezdés utánra esik a szülinap.








Legújabb mániám a képkeretbe való bebújós fotózás. A zsúrra is vittem magammal egy kisebb, ám kellően díszes változatot (a fenti fürdőszobánkban azóta nincs tükör...). Jó móka mögé állni és mindenféle változatban és háttérrel fotózgatni.


Nem felejtettem el a korábbi években készült fotókkal kidekorálni az egyik falat. Érdekes visszanézni miből lett a cserebogár illetve milyen volt Eszter és Noémi baba korában, egy évesen, óvodás korban. Ikreknél persze külön kihívás kitalálni a vendégeknek, hogy melyik baba az egyik és melyikük a másik.


Totót vagyis Ki tud többet az ünnepeltekről kvízt idén is gyártottam. Figyelembe véve azt, hogy főleg írni még nem tudó elsősök alkották a vendégek zömét, most nem három válaszból kellett kiválasztani a megfelelőt, hanem egy E, mint Eszter vagy N, mint Noémi betű lejegyzésével. Íme a kérdések.


1, Melyikük szereti a sós, húsos ételeket jobban?

2, Melyikük az édesszájú?

3, Melyikük kért távirányítós helikoptert ajándékba?

4. Melyikük babázna reggeltől estig?

5. Kinek jobb az étvágya, igazi ínyenc?

6. Melyikük született 2 perccel hamarabb a másiknál?

7. Melyikük teniszezik?

8. Melyikük nyert szőnyeget egy rajzpályázaton?

9. Melyiküknek esett ki több tejfoga?

10. Kinek nagyobb a lába?

11. Melyikük szereti az állatokat?

12. Melyikük szeretne most éppen cukrász lenni?

13. Melyikük úszik a víz alatt nyitott szemmel?

13+1 Hogy hívják a nővérüket?



Nos, ebből is látszik, hogy mennyire különböznek ők egymástól. Mindegyik egy kis csoda a maga módján és ilyenkor születésnapjukon én is két lépéssel a föld felett járok és hálát adok a sorsnak, hogy hét éve azon a bizonyos szeptemberi napon két egészséges kislányom született. Mesés érzés.



You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes