Ünnepnap az állatkertben





Merthogy nálunk kicsi a család. Anyukám, most is, mint minden évben -mióta apukám nem él- 24-én ebédidőben karácsonyozott nálunk majd ugyanazon a napon este bátyámék látták vendégül. Másnap bátyámék jöttek át hozzánk, amikoris a szokásos jó hangulatban telt a nap és ezzel el is fogyott a közeli rokonság, így aztán 26-án, amikor a legtöbben bejglimérgezés közeli állapotba kerülnek, nekünk valami program után kellett néznünk, mert a végtelen legózást, társasjátékozást is meg lehet unni. Így esett a választás az Állatkertre, nézzük meg az emberszabású "rokonokat" és a többi állatot karácsonyi hangulatban. Az ausztrál és brazil részleg szépen lassan benépesül különlegesebbnél különlegesebb állatokkal. Igaz, hogy a koala maci csak áprilisban érkezik de ott van William a tündéri hangyász, akinél furcsább állatot rég láttunk.




Asha a kis elefánt még mindig elég kicsi ahhoz, hogy olvadozzunk a látványától és jó volt látni, hogy a pingvineknek végre nem volt melegük és a fókák is elemükben voltak. A szavanna állatait meleg házikójukban néztük meg és nekünk is jól esett a szobahőmérséklet. A földimalacot Afrika legkülönlegesebb emlősének tartják. Tényleg az. Jó kis otthont alakítottak ki neki. Ki ne hagyja aki arra jár!

A Varázshegyben kicsit megpihentünk és részt vettünk a 3D vetítésen és az állatbemutatón is méghozzá tömeg mentesen, kényelmesen.
Különös hangulata van ilyenkor a parknak, nem bántuk meg, hogy zárásig lófráltunk. Utoljára hagytuk a Holnemvolt park területén lévő állatsimogatót de még gyorsan visszaszaladtunk három kürtős kalácsért is, hogy teljes legyen az öröm.



Az állatkert továbbra is fejlődik, szépül épül ezért aztán a nehezen megunható. Tényleg mindig tart valami meglepetést még annak is aki gyakran és nemcsak ünnepnapokon választja családi programnak.

You Might Also Like

1 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes