Vendégvárás


Nos, ez nem is olyan egyszerű 3 gyerekkel, mégis gyakran élünk a lehetőséggel, hogy meghívjuk valamelyik kedves barátunkat hozzánk. Hanna is igazán szereti ezeket a napokat és már reggel, amikor éppen lázas porszívózásba kezdek vagy házunk állandó desszert ajánlatát, a répatortát keverem bőszen- megkérdezi, Ma ki is jön vendégségbe?
Általában olyanok, akik a következő feltételeknek megfelelnek: 1, bírják a hangzavart, a tempót 2, szeretik a spontán dolgokat, nem tiltakoznak (csak kicsit) egy séta, kareoki vagy esőben, hóban de akkor is levegőzünk program ellen 3, kiszolgálják - és feltalálják magukat ha valamire szükségük van, esetenként megfőzik a kávét, ha már egyszer megkérdeztem egy órája, hogy kérnek -e, 4, elbírnak egy, kettő, vagy több gyerekkel is, néha több percig is. Elviselik a gyereksírás semmihez sem hasonlítható frekvenciáját 5, szó szerint nem esnek hasra ha a nappali , érkezésük után legkésőbb tíz perccel már inkább akadálypályának, hadszíntérnek néz ki és végül olyanokat, akik inkább megfelelnek Zoltán kedvenc mondásának, és a magyar mentalitásnak megfelelően viselkednek, azaz távozás nélkül köszönnek és nem köszönés nélkül távoznak., mint az angolok. (elnézés minden angoltól, tudom, ez csak egy buta sztereotípia de azért vicces).
Egy-egy ilyen hangos, nevetős vendéglátás után persze nagyon elfáradok de aztán másnap olyan jó felidézni a vicces vagy éppen kedves pillanatokat. Hanna mindig jól érzi magát, arról nem beszélve, hogy az ebéd utáni alvást is megússza ilyenkor, nem kis kockázatot vállalva ezzel, merthogy tapasztalataink szerint ebben az esetben, kora estére olyan állapotba kerül, amikor a normálisnál több nyávogás, hiszti vagy ok nélküli sírás, ja és pimaszkodás jellemzi őt.
Vendéglátásunk bemutatása nem lenne teljes, ha nem tennék említést Zoltán utánozhatatlan, felülmúlhatatlan, , hamisítatlan amerikai stílusú, hamburger vagy hot dog menüjéről. Jolly Joker valljuk be. Nekem azért, mert a desszerten kívül nemigen van kapacitásom (még) három fogásos menükre , bár volt már erre is példa. A gyerekek és a felnőttek is imádják, gyorsan és hatékonyan el lehet készíteni, bár én ezt csak kívülállóként mondom, hiszen. mint már említettem, ez a része a vendéglátásnak kizárólag Zoltán feladata. Le is aratja érte a babérokat.
Közeleg advent. Lesz majd szép koszoúnk, négy gyertyával. Idén Hanna választhatja ki. Minden vasárnap szeretnénk a legkedvesebb barátainkat vendégül látni. Ez viszont hagyomány. Lesz forraltbor és répatorta. Hamburger nem. Ez csak a süti, kávé ideje. És csak remélni tudom, hogy elejétől végéig el tudok majd mesélni egy-egy történetet a vendégeknek és nem szakít félbe senki és semmi. Ha pedig mégsem sikerül, leírom ide.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes